banner-products

Cum sa comparati aparatele pentru dedurizarea apei

Comparatie dedurizatoare

Toate dedurizatoarele cu rasina schimbatoare de ioni (sau cationica – numita si astfel pentru ca ionii pozitivi de calciu si magneziu se mai numesc si cationi) functioneaza dupa acelasi principiu, explicat in detaliu in pagina Cum functioneaza un aparat casnic pentru dedurizarea apei.

Considerand ca un aparat pentru dedurizare are o durata de viata de 12...15 ani sau chiar mai mult, veti dori sa stiti cum sa comparati dedurizatoarele pentru apa si sa intelegeti calitatea, functionarea si costurile legate de exploatare.

EcoWater produce inca din 1925 aparate pentru filtrare si dedurizare fiind cel mai mare producator din lume, unul din patru aparate pentru dedurizare existente in lume fiind unul produs de catre EcoWater. Deoarece sunt concepute si produse integral in facilitatile proprii, sunt garantate standardele de calitate cele mai ridicate.

EcoWater a creat si foloseste tehnologii avand patente proprii pentru asigura performante optime si folosirea de cantitati substantial reduse de sare si apa in regenerare.

Diferentele intre un aparat non-electric si unul electronic

Aparatele non-electrice folosesc presiunea apei pentru a masura si opera procesul de regenerare. Un aparat electronic foloseste energia electrica.

Aparatele EcoWater au o interfata prietenoasa si sunt usor de utilizat pentru control si operare. Ca multi alti producatori de aparate casnice, EcoWater foloseste electricitatea pentru a asigura performanta, precizia si controlul. Tehnologiile folosite sunt adaptate utilizarii casnice pentru a avea apa dedurizata cu cel mai eficient cost.

Se poate presupune ca un aparat non-electric este ieftin in folosinta dar un aparat EcoWater consuma mai putin de 10 VA intr-un an dar avantajele economiilor care sunt facute folosind apa dedurizata sunt mult mai importante. Tehnologia unica a aparatelor EcoWater pastreaza istoricul apei folosite in casa din ziua in care este instalat asigurand cea mai mica cantitate de sare si apa folosita prin calcularea momentului optim de regenerare.

Capacitatea unui dedurizator

Capacitatea unui dedurizator reprezinta cantitatea de apa dedurizata care poate fi disponibila intre doua regenerari. Cantitatea de apa este de asemenea, dependenta de cat de calcaroasa este apa pe care o folositi Dvs. Pentru o functionare economica, este important sa aveti aparatul potrivit casei Dvs. altfel acesta se va regenera excesiv folosind mai multa sare si apa decat este necesar. Regenerarile excesive vor afecta de asemenea, durata de viata a aparatului si a rasinii.

EcoWater ofera o gama larga de aparate cu capacitate ridicata potrivite pentru casa Dvs. Tehnologia unica combinata cu fiabilitatea fac ca utilizarea aparatelor sa fie fara probleme si economica.

Diferenta intre aparatele cu regenerare dupa timp si cele volumetrice

Un dedurizator dupa timp se va regenera la un numar fix de zile si la o anumita ora. Acest tip are cele mai mari consumuri deoarece se va regenera indiferent daca rasina mai are sau nu capacitate de tratare.

Un dedurizator volumetric masoara volumul de apa care s-a folosit si calculeaza cand rasina trebuie regenerata functie de acest volum de apa folosind intreaga cantitate de sare si apa programata pentru aceasta.

EcoWater foloseste patente proprii pentru a masura consumul de apa. Avand control cu microprocesor, chiar memoreaza modul in care este folosita apa pentru a prezice viitoarele nevoi si pentru o regenerare cat mai precisa. Regenereaza numai rasina care nu mai are capacitate de tratare folosind numai o parte din cantitatea maxima de sare si apa necesare. Acesta este patentul exclusiv EcoWater de regenerare volumetrica proportionala.