banner-products

Cum functioneaza un aparat casnic pentru dedurizarea apei

Dedurizatoarele pentru apa, cum functioneaza

V-ati intrebat vreodata cum functioneaza un deddurizator pentru apa? Este chiar simplu iar ideea este de a transforma apa "dura" in apa "dedurizata". Apa dura cauzeaza tot felul de probleme si este sursa principala a depunerilor care apar in interiorul tevilor, boilerelor, masinii de spalat, etc. Depunerile continand magneziu si calciu raman in urma evaporarii apei si lasa pete pe cabina de dus, toaleta, bateriile de chiuveta. De asemenea, depunerile reduc eficienta aparatelor casnice cum ar masina de spalat rufe sau vase, chiar si la filtrul de ceai sau cafea.

Ceea ce vedem cu ochiul liber este calcarul depus care reprezinta acumularea dar in forma libera, acestia sunt sub forma de ioni Ca2+ dizolvati in apa. Prin trecerea prin stratul de rasina (mediul filtrant), ionii de calciu si magneziu din apa sunt substituiti cu ioni de sodiu Na+ care sunt inofensivi si nu dauneaza in nici un fel. In acest fel, ionii de calciu raman fixati pe rasina, tot acest proces fiind posibil numai pentru ca rasina are sarcina ionica negativa. Cantitatea de astfel de ioni care ajung in apa catre consumator sunt in cantitate foarte mica si un pahar de apa reprezinta cu mult mai putin decat sarea care se regaseste in multe alimente, chiar mai putin decat intr-o felie de paine.

Deoarece cantitatea de ioni de sodiu este limitata, periodic dedurizatorul va efectua periodic o autocuratire pentru inlaturarea ionilor de calciu si magneziu acumulati pe rasina. Prin dizolvarea sarii pastilate, se obtin alti ioni de sodiu care sunt reintrodusi pe rasina in timp ce ionii de calciu si magneziu sunt inlaturati si evacuati la canalizare. Tot acest proces se numeste regenerare si scopul acesteia este de a readuce rasina in starea in care poate din nou sa retina ionii de calciu si magneziu.

Rasina poate fi folosita la aproximativ 1000 de astfel de regenerari, nu se consuma, nu se pierde si deci, nu este un consumabil. Durata medie de viata a acesteia este de aproximativ 8...10 ani functie de cat de dura este apa Dvs si cat de multa apa se consuma in timp.

Aparatele Ecowater

EcoWater Systems este cea mai mare si mai veche companie care produce aparate pentru filtrarea si dedurizarea apei. Produsele sunt create, dezvoltate si produse in facilitatile proprii pentru a fi absolut siguri de rezultatul final si ca veti primi numai ceea ce este mai bun. Pentru mai multe informatii, puteti vizita pagina De ce un aparat EcoWater.